Passgage logosu tamamen beyaz yazı ve beyaz simgeden oluşuyor
Yapılan bir araştırmaya göre çalışanların yarısının istifa sebebi pozisyonlarında takdir edilmediklerini düşünmek.
Bu İçeriği Paylaş

Çalışanların yarısının istifa sebebi takdir edilmemek.

Passgage Content Team

Passgage Content Team

İçerik Başlıkları

Monster tarafından Kasım ayında gerçekleştirilen iki haftalık ihbar süresine ilişkin bir ankete göre, çalışanların yarısı önceki pozisyonlarında takdir edilmediklerini düşündükleri için iki haftalık ihbar sürelerini doldurmaya karar vermişler.

Araştırmaya göre istifaya sebep olan diğer nedenler ise sırasıyla maaş düşüklüğü (%49), tükenmişlik (%34), terfi beklentisinin karşılanmaması (%33), kariyer değişikliği (%32), işin sıkıcı veya yorucu hissettirmesi (%27), esneklik eksikliği (%20) ve iş arkadaşıyla süregelen çatışmalar (%16) olmuş.

İhbar süresi bildirimlerinin işverenle paylaşılma şekilleri ise birbirinden farklı. Aynı araştırmaya göre çalışanların yaklaşık %57’si haberi şahsen ilettiklerini söylerken, %45’i resmi bir mektup yazmış ve %41’i e-posta yoluyla iletişim kurmuş. Çalışanların %19’u iki haftadan uzun bir süre önce bildirimde bulunduklarını söylerken, %10’u resmi bir bildirimde bulunmadıklarını belirtmiş, %16’sı ise iki haftalık sürecin tamamını bildirmediklerini söylemiş.

Uluslararası bir yetenek ve dış kaynak şirketi olan Yoh’un yakın tarihli bir raporuna göre ise, yaklaşık her 7 çalışandan 1’i önümüzdeki yıl mevcut işinden ayrılmak istiyor. Çalışanlar, başka bir yerden daha yüksek maaş veya daha iyi sosyal haklar içeren bir teklif almaları halinde işlerinden ayrılma olasılıklarının yüksek olduğunu belirtmiş.

Referans:

Trucking Dive, “Half of workers left previous job after feeling underappreciated”

Popüler İçerikler
Bizi Takip Edin
Popüler İçerikler