Passgage logosu tamamen beyaz yazı ve beyaz simgeden oluşuyor
İşverenlerin %94'ü çalışanların evden çalışmaya başlamasından bu yana iş verimliliğinin aynı ya da daha yüksek olduğunu belirtiyor.
Bu İçeriği Paylaş

Çalışanların üçte ikisi kışın daha az üretken olduklarını düşünüyor

Passgage Content Team

Passgage Content Team

İçerik Başlıkları

Kış ayları, üretkenliğimizi etkileyebilecek kasvetli ve bunaltıcı günleri yanında getiriyor. Özellikle de evden çalışan yüzde 44’lük dilimin içerisindeyseniz. ONS tarafından yürütülen bir araştırma kapsamında yakın dönemde yapılan bir anket, kış aylarında yaşanan düşüşün en yaygın nedenleri arasında kötü hava koşulları, doğal ışık eksikliği ve tatille ilgili dikkat dağıtıcı unsurların yer aldığını ortaya koyuyor.

Yapılan başka bir ankete göre, işverenlerin %94’ü çalışanların evden çalışmaya başlamasından bu yana iş verimliliğinin aynı ya da daha yüksek olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte, bu çalışma tarzı herkes için en iyi seçenek değil, çünkü başka bir araştırma ise katılımcıların %30,2’sinin uzaktan çalışmaya başladıklarında üretkenliklerinin düştüğünü hissettiklerini ortaya koyuyor.

Çatı malzemeleri hizmeti sunan Toughened Glass Systems, bu düşüşe nelerin sebep olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için Birleşik Krallık’taki çeşitli sektörlerden farklı çalışanlarla anket yaptı. Ankete göre Birleşik Krallık’ta çalışanların kış aylarında verimsiz hissetmelerinin ana faktörü soğuk hava. Ankette her üç kişiden biri bunu öne sürüyor. Öte yandan, çalışanların beşte biri ise doğal ışık eksikliğinin kış aylarında konsantre olmalarını zorlaştırdığını belirtiyor. Çalışanların yaklaşık %30’u ise artan hastalıkların işteki üretkenliklerini etkilediğini ifade ediyor.

Toughened Glass Systems, bu aylarda verimliliğin nasıl artırılabileceğine dair ise evdeki doğal ışığı artırma, ışık terapisine katılma, açık havaya çıkma ve baskıdan kaçınma gibi bir dizi tavsiyede bulunmakta.

Kaynak:

Hrnews, “Two thirds of workers feel they are less productive during winter”

Popüler İçerikler
Bizi Takip Edin
Popüler İçerikler